Alegeri în Israel

Dreapta conduce detașat, opoziția divizată

128
Blocul partidelor de dreapta din Israel condus de premierul Benjamin Netanyahu continuă să se afle în fruntea preferințelor electoratului, înaintea alegerilor legislative prevăzute să se desfășoare la 22 ianuarie, în Israel, indică un sondaj de opinie dat luni publicității. 


Lista comună Likud-Israel Beiteinu (partid ultranaționalist) este creditată cu 39 dintr-un total de 120 de mandate ale Knessetului (parlamentul israelian unicameral), potrivit unei anchete sociologice publicate de Haaretz.

Într-un sondaj apărut în cotidianul Maariv, coaliția Likud-Israel Beiteinu era creditată cu 38 de mandate de parlamentar, preia AFP.

Partidul aliat Shass (ultrareligios sefard) ar obține 12 locuri, Căminul evreiesc (naționalist religios) 11 și Iudaismul unificat Tora (ultrareligios așkenaz) 6. Această situație îi garantează o amplă majoritate actualei coaliții de guvernământ, care în prezent dispune de 68 de fotolii de deputat.

De partea cealaltă a eșichierului politic, opoziția de centru și de stânga este în pierdere de popularitate.

Principalul partid de centru-stânga, Partidul Muncii, ar obține 17 mandate de parlamentar, față de 19 în actuala legislatură. HaTnua, o formațiune politică nouă condusă de fosta șefă a diplomației israeliene Tzipi Livni, este creditată cu 7 locuri, Yesh Atid, un partid creat de fostul ziarist Yair Lapid cu 6, iar Kadima cu 2. Partidul Meretz (stânga) ar urma să obțină trei mandate de deputat, potrivit aceluiași sondaj de opinie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : ARD s-a desființat după alegeri
Pagina a fost generata in 0.2775 secunde