Poliția din Australia avertizează

Hărțile Apple pot fi periculoase pentru șoferi

268
Poliția din Australia a avertizat, ieri, șoferii că hărțile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicații lansate de companie, pot fi periculoase, după ce a salvat mai mulți șoferi rătăciți în zone izolate, potrivit portalului CNET. 


Pe parcursul a câteva săptămâni, poliția a fost nevoită să intervină pentru a ajuta șase șoferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga către un oraș, dar au ajuns într-un parc național.

Apple știe că aplicația de hărți este slabă și chiar a recomandat clienților să folosească servicii rivale, iar poliția din Australia sugerează că o astfel de decizie ar putea chiar salva vieți, potrivit CNET.

Unele dintre persoanele salvate de poliție au rămas izolate până la 24 de ore fără apă și mâncare, după ce hărțile Apple i-au condus într-un parc național, la 70 de kilometri de orașul unde voiau să ajungă.

Apple a cauzat nemulțumire în rândul clienților în septembrie, când a ales să excludă Google Maps din sistemul de operare iOS6, forțând utilizatorii să treacă la aplicația companiei. Mulți dintre clienți au constatat că hărțile Apple conțin erori importante.

Criticile l-au determinat pe directorul general Tim Cook să-și ceară scuze public pentru calitatea softului și să promită îmbunătățirea acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde