E HAOS LA BRUXELLES, într-un moment cheie! Zeci de tractoare blochează străzile

209
E HAOS LA BRUXELLES, într-un moment cheie! Zeci de tractoare blochează străzile - br-1706789633.jpg

Articole de la același autor

Protestele fermierilor s-au extins în Europa. La Bruxelles, zeci de tractoare blochează mai multe drumuri şi piaţa din faţa Parlamentului European, într-un moment cheie, şi anume ziua summitului șefilor de stat. La Paris, 80 de persoane au fost arestate, după ce agricultorii au depăşit zona de protest şi au intrat într-un spaţiu de depozitare, unde au provocat pagube. Între timp, fermierii spanioli şi portughezi au spus că se vor alătura mișcării și vor organiza proteste luna aceasta, scrie tvr.info


”Sunt 1.000 de tractoare sau maşini agricole”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Bruxelles.

El a precizat că aceşti fermieri provin în special din Belgia.

Încă de azi-noapte, protestatarii au aprins focuri de tabără și au claxonat zgomotos din cabina tractoarelor cu care blochează mai multe drumuri importante din cartierul european.

Protestele agricultorilor s-au înmulţit în ultimele săptămâni în Uniunea Europeană, ei fiind nemulţumiţi de restricţiile impuse prin politicile europene privind mediul, de pătrunderea liberă pe piaţă a produselor ucrainene şi de creşterea costurilor, în special ca urmare a sporirii accizelor la combustibili ori a eliminării unor subvenţii.


Miza este un ajutor financiar în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Kiev pentru următorii patru ani, un pachet căruia premierul ungar Viktor Orban i s-a opus în decembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4547 secunde