Concurs Echipa Mazăre - Constantinescu, la un pas de a fi trimisă în judecată

1027

Articole de la același autor

Investigațiile procurorilor DNA privind retrocedările cu cântec făcute de administrația Mazăre - Constantinescu se apropie de sfârșit. Anchetatorii au programat în intervalul următor prezentarea materialului de urmărire penală pentru toate persoanele implicate în dosar și le-au citat să se prezinte la DNA. Astfel, după prezentarea materialului de urmărire penală, dosarul va fi trimis în instanță, urmând ca judecătorii să se pronunțe asupra vinovăției sau nevinovăției persoanelor implicate.
Dosarul DNA are în vedere nenumărate afaceri considerate nelegale privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv în perioada 1945-1989 făcute de echipa Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu și alte 25 de persoane, paguba creată fiind aproximată la 100 milioane de euro. Deși a fost citat pentru miercuri la parchet, Primarul Constanței, Radu Mazăre, refuză să se prezinte la DNA și îl acuză pe Daniel Morar că încearcă să suspende o hotărâre definitivă și irevocabilă pe care edilul a câștigat-o în instanță.
"Vor să îmi prezinte documentele de urmărire, să mă arunce în instanță fără să execute hotărârea. Așa lucrează domnul șef de la DNA, iar eu i-am spus că nu mă duc la el până când nu execută hotărârea de instanță definitivă și irevocabilă", a adăugat el.
DNA va trebui să îi plătească primarului Constanței, Radu Mazăre, daune morale de 5.000 de lei și cheltuieli de judecată de 1.500 de lei, printr-o decizie de luna trecută a Curții de Apel Constanța. Mazăre solicita instanței obligarea DNA la furnizarea informațiilor pe care le ceruse în data de 6 noiembrie 2007, cu privire la domeniul în care dețin "înalta calificare profesională" specialiștii Cătălin Ion Cucuoară și Gheorghe Macovei, angajați ai Serviciului de Specialiști de la DNA. La solicitarea făcută, reprezentanții DNA i-au dat primarului un răspuns negativ și au refuzat să îi ofere informațiile solicitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.729 secunde