Metamorfoză politică

Concurs Echipele de negociere PD-L și PSD Constanța s-au transformat în echipe de evaluare

1346

Articole de la același autor

Echipele PD-L și PSD au avut, vineri, prima rundă de negocieri la nivel județean. S-au discutat principii de guvernare, s-au identificat punctele comune ale celor două formațiuni politice în ceea ce privește județul Constanța și s-au stabilit planurile de evaluare a actualilor directori de la deconcentratele din județ.

Întâlnirea de vineri a celor două echipe de negociere a fost doar prima dintr-o serie de întrevederi care vor avea loc în viitorul apropiat.
Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă președinții celor două formațiuni politice, Mircea Banias (PD-L) și Radu Mazăre (PSD). Se pare că viitoarele întâlniri vor viza adjudecarea funcțiilor din cadrul instituțiilor descentralizate din județul Constanța.

Colaborare PD-L - PSD
Vineri, cele două echipe formate din câte cinci membri au abordat numai "principiile și modul în care vom aplica împreună programul de guvernare al coaliției", după cum a declarat, la ieșirea de la întâlnire, Banias.
În completare, și Mazăre a spus: "Deocamdată ne-am adunat în plan județean să vedem care sunt punctele comune și să încercăm să punem în aplicare ce vor cei de la PDL și ce vrem noi, cei de la PSD".
Cei doi au susținut, de asemenea, la unison, că în zilele următoare vor urma alte întâlniri între reprezentanții PD-L și cei ai PSD pentru a stabili și alte detalii legate de colaborarea viitoare, în legătură cu ea, Mazăre arătându-se foarte optimist.
"Inițial, discuțiile au fost puțin mai reci, dar după aceea au mers spre ideea de colaborare, ceea ce se va și întâmpla", a fost evaluarea făcută de Mazăre asupra stării de spirit din timpul întâlnirii de vineri.

Vor fi numiri… legale
Întrevederea de vineri era privită ca una a împărțirii, la propriu, a funcțiilor de conducere din cadrul descentralizatelor din județul Constanța. N-a fost să fie pentru că, de ani buni, deși numirile în aceste funcții se fac pe criterii politice, sunt invocate, de fiecare dată, cele profesionale ca element determinant. De altfel, chiar legea o impune.
"Vom face o analiză, vom evalua directorii de deconcentrate, iar cei care nu și-au făcut datoria cum trebuie vor fi înlocuiți în conformitate cu legea", a declarat Mircea Banias.
Același principiu se va aplica, după cum a declarat tot Banias, și în cazul subprefecților. Întrebat care sunt numele avansate de PD-L pentru fotoliile de subprefecți, Banias a declarat: "Subprefecții sunt înalți funcționari publici și ei vor intra, de asemenea, în evaluarea pe care o vom face împreună. Ar fi nedrept să avansăm nume atâta timp cât nu s-a făcut o evaluare".
Cele două echipe se vor întâlni, astfel, zilele următoare pentru continuarea discuțiilor.
***
Echipele de negociere:
PD-L:
Maria Stavrositu, deputat PD-L
Mircea Banias, senator PD-L
Zanfir Iorguș, deputat PD-L
Constantin Chirilă, deputat PD-L
Dumitru Bocai, primar Ovi-diu

PSD:
Radu Mazăre, primar Constanța
Nicușor Constantinescu, președinte CJC
Gabi Stan, viceprimar Constanța
Ovidiu Brăiloiu, potențial prefect Constanța
Cristinel Dragomir, vicepreședinte CJC

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5974 secunde