Economia Greciei s-a contractat peste estimări

189
Economia Greciei s-a contractat într-un ritm mai rapid decât s-a estimat anterior, confirmând că țara a rămas în recesiune după ce guvernul a redus cheltuielile și exporturile au scăzut, arată datele publicate, vineri, de Oficiul de statistică din Grecia (Elstat), transmite "The Wall Street Journal". 


Produsul Intern Brut al Greciei a înregistrat un declin anual de 6,3% în trimestrul doi din 2012, față de 6,2% cât estima Elstat în august și față de o scădere de 6,5% în primul semestru al anului.

Consumul total a scăzut în trimestrul doi cu 7,2%, după un declin de 7,1%, cel mai semnificativ declin fiind înregistrat la cheltuielile de consum, a anunțat Oficiul de statistică din Grecia.

În condițiile în care Grecia trece prin al cincilea an de recesiune, noul guvern condus de conservatorul Antonis Samaras a făcut din relansarea creșterii economice prioritatea sa, în condițiile în care rata șomajului a crescut la 24,4% în luna iunie.

Cu toate acestea, în ultimele luni, instituțiile financiare au atras atenția asupra unei recesiuni peste așteptări în 2012. În prezent, Banca centrală a Greciei mizează pe o contracție anuală a PIB de 4,5%, după un recul de 6,9% în 2011. De asemenea, în ultimul său raport cu privire la Grecia, Comisia Europeană a amânat pentru 2014 data la care Grecia ar urma să revină pe creștere economică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3233 secunde