Angela Merkel, către Grecia: "Încrederea a fost puternic afectată"

225
Angela Merkel, către Grecia:
"În ultimii doi ani și jumătate, încrederea a fost puternic afectată. Așteptăm raportul Troikăi" (UE, BCE, FMI), a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a apreciat că "fiecare zi" contează pentru ca Grecia să își intensifice cu adevărat eforturile și să își respecte angajamentele, într-un interviu acordat duminică, relatează AFP.

"În acest context, fiecare zi contează, acum, pentru intensificarea cu adevărat a eforturilor și în vederea aplicării a ceea ce s-a promis", a declarat Merkel pentru postul public ARD, răspunzând unei întrebări cu privire la încrederea pe care i-o acordă premierului grec Antonis Samaras, pe care l-a primit vineri la Berlin. "În ultimii doi ani și jumătate, încrederea a fost puternic afec-tată", a comentat ea. "Așteptăm raportul Troikăi" (UE, BCE, FMI), a adăugat cancelarul. "Ca și alții, i-am spus premierului grec că mai sunt multe de făcut", a precizat Merkel. În contextul în care în cadrul coaliției sale, între conservatori și liberali, unii vorbesc în mod deschis despre o ieșire a Greciei din zona euro sau își exprimă scepticismul cu privire la o posibilă ieșire din criză, Merkel a apreciat că Europa se află "într-o fază decisivă" și că "fiecare" ar trebui "să fie atent la ceea ce spune".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.277 secunde