Furtuna tropicală Isaac devastează Haiti și Florida

512
Furtuna tropicală Isaac devastează Haiti și Florida - furtunatropicala-1345992237.jpg
Furtuna tropicală Isaac, care a ucis patru persoane în Haiti, avansa rapid în direcția statului american Florida, iar potrivit unor previziuni urmează să se transforme astăzi în uragan, obligând Partidul Republican să amâne cu o zi principalele întâlniri din cadrul Convenției sale, relatează AFP.

Cu rafale de vânt care atingeau 95 de kilometri pe oră, furtuna a părăsit zona Haiti și a traversat Cuba sâmbătă noaptea, a anunțat Centrul american de supraveghere a uraganelor (NHC), apreciind că probabil aceasta va atinge Florida în următoarele 24 de ore. O alertă de uragan a fost decretară pentru arhipelagul Keys din Florida, dar și pentru anumite alte zone din acest stat din sud-vestul Statelor Unite.

Partidul Republican a anunțat că avertismente meteorologice grave au antrenat o amânare a începerii reuniunii sale de patru zile prevăzută la Tampa, în estul Floridei. Evenimentul urmează să înceapă marți după-amiază, în loc de luni. Aproape 50.000 de persoane, inclusiv numeroși jurnaliști, delegați și invitați de marcă, sunt așteptați la Convenție.

Ieri dimineață, furtuna tropicală Isaac se afla la aproximativ 545 de kilometri est-sud-est de Key West (Florida) și se deplasa către nord-vest cu o viteză de aproximativ 28 de kilometri pe oră, potrivit previziunilor furtuna urmând să se intensifice în următoarele 48 de ore, a anunțat NHC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3189 secunde