Franța cere o reuniune a Consiliului Europei pe tema romilor

373
1
Franța cere o reuniune a Consiliului Europei pe tema romilor - franta-1345991902.jpg
Premierul francez Jean-Marc Ayrault a anunțat sâmbătă că Parisul va solicita "în următoarele zile" o reuniune a Consiliului European cu scopul de a reglementa "la scară europeană" problema romilor, relatează AFP

"Am decis - (ministrul delegat al Afacerilor Europene) Bernard Cazeneuve va fi cel care o va face - să purtăm discuții cu guvernul român și cel bulgar, deoarece este vorba de cetățenii lor", a declarat premierul, răspun-zând la întrebările tinerilor socialiști din cadrul universității de vară a Partidului Socialist la La Rochelle (vestul Franței).

"Vrem ca această problemă să fie tratată la scară europeană și vom solicita în următoarele zile organizarea unei întâlniri a Consiliului European" care îi va reuni pe miniștrii în cauză și "care se va concentra pe această problemă", a declarat acesta.

Cu privire la această problemă, premierul a asigurat că nu vrea să se ascundă "cu capul în nisip".

Ayrault a prezidat deja miercuri o reuniune interministerială cu privire la acest subiect, după desființarea în timpul verii a taberelor ilegale de romi, ceea ce a suscitat criticile unor asociații și a unor membri din aripa de stânga a Partidului socialist.


Comentează știrea

parpanghel
27 august 2012
da,

este nevoie de o abordare "general europeana" a temei. Toti trebuie sa gaseasca solutii pentru a garanta libera circulatie a cetatenilor UE! (Nu ai Romaniei, Bulgariei etc.) Si rezolvarea discrepantelor economice dintre tarile UE. Daca in Romania/Bulgaria se castiga bine, ar mai fi plecat unde vad cu ochii? Dar de ce nu se ofuscheaza pentru doctorii romani care pleaca de aici? Sau inginerii, muncitorii calificati etc... Intelegem ca tin usile deschise pentru intelectuali dar incep sa devina irascibili cand vin si romi? Industrializati Romania! Nu va mai pleca nimeni..... Evident, este o problema complexa ce trebuie abordata din toate unghiurile de catre toti europenii. In temeiul drepturilor cetatenesti fundamentale, garantate de toate documentele UE! Ori suntem doar o tara pentru toti cetatenii ei, ori nu mai suntem nimic! Revenim la statele nationale de dinainte cu obligatiile si problemele lor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde