Edward Snowden ar vrea să se întoarcă în Statele Unite

69
Edward Snowden ar vrea să se întoarcă în Statele Unite - edwardsnowden-1401345785.jpg

Articole recomandate

Edward Snowden, care se află la originea dezvăluirilor privind amploarea sistemului american de supraveghere electronică, a declarat că ar vrea să se întoarcă în Statele Unite, într-un interviu difuzat miercuri seara de postul de televiziune NBC News.
"Dacă există un loc în lume în care aș vrea să merg este acasă", a declarat Edward Snowden, la aproape un an după ce a difuzat documente ce dezvăluiau amploarea interceptărilor ilegale americane peste tot în lume, transmite Mediafax.ro.
Fostul consultant al agenției de securitate națională NSA a adăugat că "din prima zi" a acționat "pentru a-și servi țara". "Oamenii sunt cei care trebuie să decidă dacă pot beneficia de o măsură de amnistie sau clemență", a afirmat Snowden în cursul primului său interviu acordat unei televiziuni americane de la scandalul izbucnit la începutul lui iunie.
"Sincer, nu am avut intenția să ajung în Rusia", a adăugat Snowden în cadrul acestui interviu realizat clandestin săptămâna trecută la Moscova, unde a obținut în august statutul de refugiat pentru un an.
Secretarul de Stat american John Kerry i-a cerut miercuri lui Edward Snowden să se întoarcă în Statele Unite, dacă este "bărbat" și "patriot", afirmând că fostul consultant aflat la originea scandalului privind programul de supraveghere și-a trădat țara.

Edward Snowden este inculpat în țara sa pentru spionaj și furt de documente aparținând statului.

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în dificultate administrația americană și au tensionat relațiile cu țările aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra chiar și conversațiile private ale unora dintre liderii lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3955 secunde