Noi soluții pentru tratarea obezității pacienților constănțeni

99
Noi soluții pentru tratarea obezității pacienților constănțeni - noisolutiidrrazvanpopescu-1401345526.jpg

Articole de la același autor

Obezitatea reprezintă una din problemele medicale cele mai importante ale momentului, fiind definită ca "epidemia mondială a secolului XXI". Deocamdată nu exista o soluție miraculoasă împotriva obezității, din cauza alimentației și stilului de viață modern. Până când se va inventa o pilula minune care să ne facă pe toți normoponderali și sănătoși, chirurgia rămâne singura arma redutabilă împotriva obezității patologice și singura metodă care determină ameliorarea sau rezoluția comorbidităților comparativ cu terapia convențională, îmbunătățind speranța de viață.
"Obezitatea nu reprezintă doar o problemă estetică și psihologică, ci constituie un factor de risc major pentru apariția și dezvoltarea diabetului zaharat de tip II, a patologiei cardiovasculare, respiratorii, articulare și a altor afecțiuni importante. In acest context, pentru tratarea obezității se creează o echipa multidisciplinară în care pilonul de bază ar trebui sa fie medicul de familie, care evaluează și stabilește gradul de obezitate și patologia asociată, iar ulterior direcționează pacientul către un centru specializat.
Echipa constă în general din chirurg, endocrinolog, nutriționist, internist, psiholog și anestezist, la care se pot adăuga în funcție de necesitățile pacientului un pneumolog, cardiolog sau alt specialist. Noi, aici la Ovidius Clinical Hospital, asta facem- o echipă completă pentru a putea fi alături de pacient pe tot parcursul tratamentului ", a declarat dr. Răzvan Popescu, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale, singurul medic care realizează acest tip de proceduri în Constanța.
Gastrectomia longitudinală laparoscopică este în acest moment cea mai frecventă operație împotriva obezității morbide. Acest tip de operație constă din îndepărtarea (rezecarea) porțiunii laterale a stomacului.
Concret, pacienții mănâncă puțin, nu se plâng de foame și se satură foarte repede. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Grasă și frumoasă!" Dar și sănătoasă?
Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Obezitatea, tratabilă cu acupunctură?
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Ce suferințe aduce copiilor obezitatea
Pagina a fost generata in 0.4788 secunde