Situație alarmantă! Mii de constănțeni diagnosticați cu diabet nu se tratează

666
3
Situație alarmantă! Mii de constănțeni diagnosticați cu diabet nu se tratează - situatiealarmantamiideconstanten-1397579840.jpg

Articole de la același autor

Potrivit medicilor din cadrul centrului de diabet și boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean Constanța, 30.000 de constănțeni suferă de diabet. Încă 15.000 de persoane care au fost diagnosticate cu boala refuză, însă, tratamentul, ajungând la infarcturi, accidente vasculare cerebrale sau neuropatie diabetică, boală din cauza căreia le sunt amputate membrele. 


Deși diabetul este una dintre cele mai periculoase afecțiuni, având repercusiuni extrem de grave, mii de constănțeni care suferă de această boală refuză să fie luați în evidențele centrului de diabet și boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean Constanța și să urmeze tratamentul. Medicii susțin că riscurile sunt uriașe și că, netratat, diabetul pune în pericol viața bolnavilor. 
"Sunt 30.000 de pacienți în evidențele noastre. Cel puțin încă jumătate din acest număr sunt persoane care suferă de această boală, dar care nu au acceptat să intre în evidențele noastre și să înceapă să se trateze. Nu sunt conștienți că riscă să facă com-plicații vasculare, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, să-și piardă vederea, picioarele sau să ajungă într-o clinică de dializă. Sunt complicații invalidante, greu controlabile, și din acel moment, pacientul este greu de tratat. Pe de altă parte, primul contact cu un diabetolog al acestor bolnavi are loc abia atunci când ajung pe secția de cardiologie sau neurologie, cu boli de inimă sau accidente vasculare", a declarat dr. Doina Catrinoiu, șefa secției de diabet și boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean Constanța. 


Noi campanii de prevenție și informare 
Pe 6 iunie, la Constanța, în cadrul Spitalului Județean, vor avea loc întâlniri între diabetologi, cardiologi și nefrologi din oraș și din marile centre medicale din țară, pentru a se expune problema îngrijirilor bolnavilor de diabet. Specialiștii constănțeni susțin că este nevoie de noi campanii de prevenție în rândul populației constănțene pentru ca un număr cât mai mare de pacienți să cunoască riscurile la care se supun dacă nu se tratează. 
"Vom organiza un Club Med, adică o activitate ce are ca scop evaluarea datelor pe care le avem cu privire la acești pacienți, dar și a comorbidităților care nu sunt ușor de gestionat. Apoi, pe 4 iulie, va avea loc o manifestare similară celei din 2012, despre controlul diabetului, prin care, în afară de mesajele către pacienți, vrem să realizăm o serie de consultații la care să facem testări ale glicemiei și hemoglobinei", a completat medicul. 


Diabetul și obezitatea, boli cu impact major
Alături de diabet, pe lista "neagră" a bolilor prezentului se numără și obezitatea, această tulburare făcând din ce în ce mai multe victime. 
Din acest motiv, medicii susțin că vor continua campaniile de informare a populației prin câteva puncte de informare pe care le vor plasa în oraș. 


Comentează știrea

aadmirator
16 aprilie 2014
pai ce boala ai,

cand un laborator iti da o glicemie si altul o anuleaza, cu cifre ridicol de mici? Ajungi client permanent al medicilor pe analize falsificate? Hai sa fim seriosi... Calibrati toate aparatele de analiza si verificati sistemul... altfel, deveniti neseriosi si nimeni nu va mai crede. Mai ales la cei care nu au probleme cu taieturile (se inchide repede rana), stiind faptul ca un diabetic are probleme cu coagularea sangelui in taieturi accidentale. (Primul semn.) Si o rana -chiar minuscula- se inchide foarte greu... Mai bine ati arata oamenilor care sunt primele semne de boala, ca sa stie si sa mearga la medic pentru analize! (Urinatul noaptea semn de hipertensiune, ranile ce nu se inchid semn de diabet etc.)

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2971 secunde