"Paradisul copiilor" la Corbu

310

Articole de la același autor

Copiii din localitate Corbu au, începând de ieri, un spațiu nou și modern de joacă. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară din Corbu (APDC Corbu), în parteneriat cu Primăria Corbu și Fundația World Vision, au inaugurat, ieri, spațiul de joacă "Paradisul copiilor", amenajat pentru copii preșcolari și elevii de ciclu primar din comuna Corbu, la Centrul Comunitar situat pe strada Principală nr. 304. 


"Inițiativa de a crea un asemenea loc de joacă a pornit de la faptul că în comuna Corbu nu există locuri special amenajate pentru copii, în special un spațiu de joacă în care se pot organiza petreceri tematice și se pot desfășura activități distractive, serbări și alte surprize pentru cei mici, într-un climat de siguranță și sub supraveghere strictă", explică reprezentanții World Vision. 


Începând din anul 2004 și până în 2013, Fundația World Vision a derulat, la Centrul Comunitar Corbu, numeroase activități educaționale pentru copii și adulți. Odată cu finalizarea proiectului de dezvoltare comunitară a fundației, s-a resimțit nevoia acută de a dezvolta, într-un cadru nou, activități extrașcolare de relaxare și distracție pentru cei mici.


Nevoia publicului țintă constituit din elevii de școală gimnazială, liceeni și tineri a fost satisfăcută prin inaugu-rarea în septembrie 2013, de către Primărie, a unui Centru Cultural pentru Tineret, însă cei mici au rămas fără un loc modern în care să se poată juca și să își poată dezvolta abilități creative. Din acest motiv, APDC Corbu a renovat Centrul Comunitar și a creat "Paradisul copiilor", un loc în care părinții își pot aduce copiii să se joace în siguranță, supravegheați de voluntarii asociației, în timp ce ei își rezolvă problemele. De asemenea, părinții vor putea organiza, în această locație, aniversarea copiilor lor și alte evenimente festive. 


"Serviciile oferite de «Paradisul copiilor» vor fi contra-cost. O dată pe săptămână, copiii provenind din familii cu venituri reduse vor putea și ei să se distreze gratuit. Programul și tarifele nu s-au stabilit deocam-dată, dar vor fi accesibile, fiindcă ne dorim ca toți copiii să poată veni la centru", a declarat Maria Bara, voluntar APDC Corbu, implicat în achiziția jucăriilor și dotarea corespunzătoare a centrului. 


"De acest loc de joacă se vor bucura în primul rând copiii, pentru că sunt în special în atenția noastră, dar și părinții, pentru că nu mai sunt nevoiți să meargă la oraș în căutarea unui loc de joacă amenajat. Sperăm ca proiectul să devină unul sustenabil prin atragerea unor sponsori și prin responsabilizarea părinților de a contribui la desfășurarea activităților și, de ce nu, prin încheierea pe viitor a unor contracte cu grădinițele din localitate și împrejurimi pentru desfășurarea activităților extrașcolare", a precizat Marin Cornel, președintele APDC Corbu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3652 secunde