Spitalele constănțene vor reduce numărul de paturi

510
Spitalele constănțene vor reduce numărul de paturi - spitaleleconstantene-1397395968.jpg

Articole de la același autor

Numărul paturilor din spitalele publice va scădea cu cel puțin 1.000 pentru fiecare unitate medicală, potrivit unei hotărâri de Gu-vern care se află în dezbatere publică. Numărul total de paturi la nivel național este de 120.950, incluzând paturile din secțiile de spitalizare continuă pentru afecțiuni acute, respectiv pentru afecțiuni cronice sau paturile din sanatorii. 


"Există un plan național de paturi care este stabilit de Ministerul Sănătății și care trebuie reactualizat în conformitate cu reorganizarea structurii fiecărei unități sanitare. Acest plan se întocmește pe baza unor indicatori de morbiditate care sunt identificați pe fiecare zonă din țară, însă mai depinde și de ce noutăți sau schimbări vor fi stabilite prin noul contract-cadru în privința condițiilor de spitalizare. În principiu, Spitalul Județean Constanța dis-pune de suficiente paturi pe secții", a explicat managerul instituției, Dănuț Căpățână. 


În anul 2014, se propune apro-barea unui număr de peste 2.000 de paturi pentru pacienții care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranță privative de libertate și numărul de paturi din penitenciarele spital. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5424 secunde