Edward Snowden: "NSA servește și interese economice"

122
Edward Snowden:

Articole recomandate

Agenția Națională de Securitate (NSA) din Statele Unite folosesc uneori în scopuri economice informațiile colectate, a afirmat fostul său consultant Edward Snowden, potrivit unui fragment dintr-un interviu acordat unui post german de televiziune, scrie AFP.
"Dacă există informații, spre exemplu despre Siemens, care sunt în interesul național, dar care nu au nimic de-a face cu securitatea națională, ei vor folosi, totuși, această informație", a explicat Snowden.
Interviul a fost realizat de un jurnalist al NDR, un canal regional care aparține rețelei ARD și care s-a interesat îndeaproape despre documentele secrete dezvăluite de Snowden ziariștilor. El a fost înregistrat în cursul acestei săptămâni la Moscova, în cel mai mare secret, fiind primul interviu filmat cu fostul consultant după ce a părăsit Hong Kongul, în iunie 2013, pentru a se refugia în capitala Rusiei unde trăiește în prezent.
Pe site-ul său, NDR a explicat că Snowden afirmă că nu mai este în posesia niciunui document confidențial, deoarece le-a dat pe toate ziariștilor pe care i-a ales. El susține că nu vrea și nu poate să anticipeze eventuale noi dezvăluiri în viitor. 
Fostul consultant al serviciilor americane de informații este inculpat în SUA pentru spionaj și sustragere de documente aparținând statului, după ce a făcut dezvăluiri senzaționale în legătură cu supravegherea comunicațiilor electronice pusă la punct de autoritățile americane, scrie Agrepres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde