Criza politică din Ucraina a degenerat! Manifestanții depozitează arme

252
Criza politică din Ucraina  a degenerat! Manifestanții depozitează arme - crizapoliticadinucraina-1390741486.jpg

Articole recomandate

Tentativele de soluționare a crizei politice din Ucraina în mod pașnic sunt vane, a declarat ministrul de Interne Vitali Zaharcenko, acuzând manifestanții că depozitează arme.
"Evenimentele care au avut loc în ultimele zile în capitala ucraineană au arătat că tentativele noastre de soluționare în mod pașnic, fără recurgere (...) la forță, sunt vane", afirmă ministrul, citat într-un comunicat.
"Îndemnurile noastre nu sunt ascultate, iar armistițiul este încălcat", a adăugat el, acuzând manifestanții că "depozitează arme" în centrul Kievului. 
Ministrul de Interne, a cărui plecare este una dintre principalele revendicări ale opoziției, a afirmat că reprezentanți ai forțelor de ordine au organizat negocieri cu membri ai opoziției, fără rezultat. 
"Nu au nicio influență asupra grupărilor care controlează clădirile ocupate (în special Primăria Kievului și Ministerul Agriculturii) și recurg la forță", a spus el. 
După două zile pașnice, tensiunea a crescut din nou în noaptea de vineri spre sâmbătă pe strada Grușevski, la Kiev, unde confruntări violente, care au avut loc în cursul săptămânii, s-au soldat cu cel puțin doi morți. Manifestanții au incendiat pneuri, pe baricada care îi desparte de forțele de ordine, provocând sâmbătă o coloană înaltă un fum gros deasupra capitalei ucrainene.
Ministerul de Interne i-a acuzat pe contestatari că țin captivi trei polițiști în Primăria Kiev, de mai multe săptămâni. Opoziția a dezmințit această acuzație, notează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5204 secunde