Lider al opoziției ucrainene agresat în timpul unei manifestații la Kiev

70
Lider al opoziției ucrainene agresat în timpul unei manifestații la Kiev - iuriluenko-1389434461.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru de interne ucrainean și actual lider al opoziției, Iuri Luțenko, a fost spitalizat și se află la terapie intensivă după ce a fost agresat cu brutalitate într-o ciocnire a manifestanților pro-europeni cu forțele de ordine, informează sâmbătă agenții EFE și AFP, potrivit Agerpres.ro.

Zeci de manifestanți s-au reunit vineri seară în fața tribunalului care îi condamnase în ajun la șase ani de închisoare pe trei cetățeni acuzați că au vrut să doboare în 2011 o statuie a lui Lénin în apropiere de aeroportul orașului.

Televiziunea ucraineană a arătat mai multe persoane transportate de brancardieri spre ambulanță. Site-urile de informații online ale opoziției ucrainene au publicat fotografii și videoclipuri prezentându-l pe Luțenko cu bandaj pe cap și un pansament care îi acoperea ochiul drept.

Irina Luțenko a declarat că soțul său a fost lovit în cap cu bastoanele de forțele de ordine, în timp ce încerca să intervină pentru a pune capăt violențelor. 'A fost dus la terapie intensivă și va rămâne sub observație', a declarat ea postului de știri al opoziției Hromadske.

Luțenko, în vârstă de 49 de ani, este un membru influent al guvernului pro-occidental al fostului premier Iulia Timoșenko. El a fost trimis la închisoare în 2010 și a fost eliberat în aprilie anul trecut, la presiunea Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde