Ucraina / Persoanele care participă la proteste riscă închisoarea

190
2
Ucraina / Persoanele care participă la proteste riscă închisoarea - ucraina-1389995825.jpg

Articole recomandate

Parlamentul ucrainean a adoptat mai multe legi care prevăd predepsirea dură a celor care protestează în stradă. Aceștia ar putea primi până la 5 ani de închisoare, potrivit noilor reglementări. Opoziția susține că puterea încearcă în acest mod să pună capăt manifestațiilor antiprezidențiale de la Kiev, care durează de aproape două luni, și amenință cu noi demonstrații. Liderii celor din Piața Indepedenței au convocat un miting de proporții, duminică, transmite Digi24.ro.
Legile au fost adoptate într-o atmosfera tensionată, dupa ce anterior parlamentarii s-au încăierat din cauza proiectului de buget. Reprezentanții opoziției au blocat sistemul electronic de vot. Cu toate acestea, legile au fost votate de deputații puterii în doar câteva minute, prin simpla ridicare a mâinii.
Manifestanții pro-europeni adunați în Piața Independenței au contestat noile legi și au cerut din nou demisia președintelui Viktor Ianukovici.
Persoanele care blochează clădirile oficiale riscă până la cinci ani de închisoare, iar instalarea neautorizată a corturilor în locurile publice este pedepsită cu 15 zile de detenție. Alte legi prevăd amenzi împotriva celor care manifestează cu o mască pe față sau cu o cască pe cap, în timp ce defăimarea oficialilor va fi pedepsită cu un an de muncă în folosul comunității. Opoziția a denunțat o încălcare a Constituției și a cerut comunității internaționale să ia măsuri împotriva puterii de la Kiev.
Parlamentul European va trimite la sfârșitul lunii ianuarie o delegație la Kiev, pentru a evalua situația politică din Ucraina. Iar oficialii de la Washington au anunțat că iau în considerare impunerea de sancțiuni împotriva administrației ucrainene și revocarea vizelor pentru demnitarii implicați în reprimarea manifestanților.


Comentează știrea

gheorghe
18 ianuarie 2014
UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA

NOUA LEGE INTERZICE DEMONSTRATIILE NEAUTORIZATE.ASA-I LA NOI SI IN UE.DECE LA EI AR FI ALTFEL?

christian louboutin fifi
28 februarie 2014
christian louboutin fifi

red sole shoes uk sale Stiri Actual : Ucraina / Persoanele care participă la proteste riscă închisoarea | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin fifi http://fund.frontimall.com/images/christian-louboutin-online-store.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7489 secunde