ETA anunță încetarea definitivă a focului

238
ETA anunță încetarea definitivă a focului - 0207e1d5c41814b436110e5d7b767dd8.jpg

Articole recomandate

Mișcarea separatistă bască ETA a anunțat încetarea definitivă a focului. Într-o declarație video trimisă presei ETA a anunțat o încetare definitivă a os-tilităților, "lucru ce va putea fi verificat și de către comunitatea internațională" și că era timpul "să acționeze cu responsabilitate istorică", anunță BBC. Din 1968, ETA luptă pentru independență bască în nordul Spaniei și sud-vestul Franței.
În declarația către presă nu se conturează o dizolvare a organizației, singura so-luție valabilă pentru guvernul spaniol.
Premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero a anunțat că declarația de armistițiu nu este nici pe departe satisfăcătoare, Guvernul cere desființarea organizației și nu este dispus la niciun dialog cu mișcarea teroristă. Nici ministrul de Interne spaniol, Alfredo Perez Rubalcaba, nu a fost impresionat de declarația ETA, spunând că mișcarea este "la fel de arogantă ca întotdeauna și cere aceleași lucruri, având o viziune deformată a realității".
Declarația de armistițiu a fost făcută pentru ca aripa politică a ETA, Batusana, să poată participa la alegeri, după ce a fost exclusă de pe liste, din cauza legăturii cu gruparea. Zapatero anunțase anterior că niciun partid politic care nu a denunțat public violența nu poate participa la alegerile locale din luna mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7118 secunde