Europa de Est are una dintre cele mai rapide creșteri a ratei infectărilor cu HIV

661
Europa de Est are una dintre cele mai rapide creșteri a ratei infectărilor cu HIV - hiv-1322667283.jpg
Rata infectărilor cu HIV înregistrează cea mai rapidă creștere în Europa de Est și Asia Centrală, au anunțat mai multe agenții ONU înainte de Ziua mondială de luptă împotriva SIDA.

Anul trecut, în aceste regiuni trăiau 1,5 milioane de persoane infectate cu HIV - o creștere cu 250% față de 2001, se arată în raportul anual al ONU, dat publicității ieri la Geneva.

"Nu există încă niciun semn că epidemia din această regiune a ajuns în punctul culminant", au explicat Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF și UNAIDS.

Acest fenomen intervine în condițiile în care tendința globală în ultimii ani a fost de stagnare a ratelor de infectare și de deces.

Majoritatea cazurilor de infectare din Europa de Est s-au înregistrat în Rusia și Ucraina, unde prostituția și abuzul de droguri au contribuit la problemă.

Însă Africa subsahariană înregistrează în continuare cel mai ridicat număr de victime. Circa 22,9 milioane de persoane infectate cu HIV trăiau anul trecut în această regiune, adică 68% din totalul din lume.

Pe de altă parte, autorii raportului afirmă că aproape jumătate dintre cei care au ne-voie de medicamente antiretrovirale le-au primit în Africa subsahariană, față de mai puțin de un sfert în Europa de Est și Asia Centrală.

Agențiile ONU au avertizat că fi-nanțarea globală pentru lupta împo-triva HIV/SIDA a scăzut pentru prima dată anul trecut, cu circa 1 miliard de dolari, ajungând la 15 miliarde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Actual : Violențele însângerează Egiptul
Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Pagina a fost generata in 0.3447 secunde