Exerciții militare ample în zona Pacificului între SUA, Australia și Japonia

116
2
Exerciții militare ample în zona Pacificului între SUA, Australia și Japonia - navy-1436087717.jpg

Articole recomandate

Statele Unite și Australia, asociate pentru prima dată cu Japonia, au lansat duminică ample exerciții militare în regiunea Pacificului, pe fondul tensiunilor cu China, informează Agerpres.ro.

Timp de două săptămâni, 30.000 de militari vor participa la aceste manevre aeriene, maritime și terestre în statele australiene Teritoriul de Nord și Queensland.

Circa 40 de militari niponi și 500 de neo-zeelandezi au fost mobilizați pentru operațiunea Talisman Sabre, organizată din doi în doi ani.

Pe puntea USS Blue Ridge, nava amiral a Flotei a VII-a din Pacific, premierul australian Tony Abbott a amintit vineri de "alianța foarte importantă" a țării sale cu Statele Unite: "Este o relație crucială, acum că ne confruntăm cu mari provocări în numeroase regiuni ale lunii, îndeosebi în Orientul Mijlociu".

Tony Abbott nu a menționat China, principalul partener comercial al Australiei, cu care Canberra tocmai a semnat un acord de liber schimb, dar pentru John Lee, profesor la universitatea din Sydney, mesajul este fără echivoc. "America și principalii săi aliați cooperează îndeaproape în mare parte pentru a contracara China" și asta deoarece există ideea că această țară "este tot mai revendicativă și pare să investească în armată pentru a-și susține revendicările, mai ales în Marea Chinei".

Comentează știrea

const
5 iulie 2015
oferta

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

rodica
5 iulie 2015
castiguri din prima luna!

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1693 secunde