Expediția arheologică subacvatică a lui Putin, o simplă regie

408
Expediția arheologică subacvatică a lui Putin, o simplă regie - putin-1317821913.jpg
O expediție arheologică a premierului rus Vladimir Putin, în cursul căreia acesta ar fi descoperit două amfore antice, a fost, în realitate, un eveniment regizat, a afirmat, ieri, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Presa independentă și mai multe site-uri Internet au ironizat expediția din august a lui Putin, remarcând că amforele nu sunt acoperite cu alge sau cochilii, deși au fost prezentate drept obiecte antice, care au stat pe fundul mării cel puțin 1.500 de ani.

"Putin nu a găsit amfore care se aflau acolo de mii de ani. Este evident. Acestea fuseseră curățate", a afirmat Peskov, într-un interviu pentru canalul TV on-line Dojd. "Desigur că fuseseră găsite dinainte, în timpul unei expediții arheologice desfășurate cu câteva săptămâni sau zile înainte. Au fost apoi repuse în apă, însă nu este un motiv de ironie", a adăugat el.

Peskov nu a putut preciza însă cine a regizat evenimentul, afirmând că el se afla în vacanță în perioada respectivă.

Premierul rus, candidat pentru alegerile prezidențiale din 2012, își cultivă intens o imagine de sportiv și amator de aventură - a pozat călare pe cal și cu bustul gol, a fost filmat în timp ce făcea scufundări la bordul unui submarin de explo-rare, pe fundul lacului Baikal, sau în timp ce participa la misiuni științifice și vizite în rezervații naturale.

În luna august, presa rusă a publicat imagini cu Putin, îmbrăcat în costum de scafandru, în timp ce efectua scufundări în Golful Taman, în cursul unei vizite la șantierul arheologic de la Fanagoria. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Galeriile "Amfora" se desființează
Pagina a fost generata in 0.4251 secunde