Experții ONU, atacați în Siria. Echipa ancheta atacul cu gaz sarin

73
Experții ONU, atacați în Siria. Echipa ancheta atacul cu gaz sarin - siria2-1377516942.jpg

Articole recomandate

Experții însărcinați de ONU să ancheteze o eventuală folosire de arme chimice în Siria au fost ținta unor lunetiști ascunși neidentificați, astăzi, ceea ce i-a obligat să își suspende misiunea lângă Damasc, a anunțat un purtător de cuvânt al ONU, relatează AFP.

"Primul vehicul al echipei de anchetă asupra armelor chimice a fost atins în mod deliberat, în mai multe rânduri, de tiruri ale unor lunetiști neidentificați",a declarat Martin Nesirky, citat într-un comunicat.

El nu a anunțat vreun rănit.

Inspectorii ONU se îndreptau luni spre locul presupusului atac chimic de la 21 august imputat regimului sirian, în apropiere de Damasc, unde urmează să își înceapă ancheta, a constat la fața locului un fotograf AFP.

Fotograful i-a văzut pe inspectori plecând într-un convoi de cinci mașini, escotat de serviciile de securitate siriene. Ei urmează să meargă în regiunea Ghouta, unde opoziția și țări occidentale acuză armata că a ucis săptămâna trecută sute de civili cu arma chimică.

Misiunea, alcătuită din zece inspectori, condusă de către suedezul Aake Sellström, a sosit la Damasc pe 18 august, cu scopul de a ancheta alte acuzații privind alte presupuse atacuri comise anterior, anul acesta, în țară.

Însă, trei zile mai târziu, armata a efectuat o ofensivă la est și vest de Damasc, în timpul căreia opoziția a acuzat regimul de utilizarea armelor chimice care au ucis peste 1.000 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3256 secunde