EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎN TURCIA! MAI MULȚI MORȚI ȘI ZECI DE RĂNIȚI

185
EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎN TURCIA! MAI MULȚI MORȚI ȘI ZECI DE RĂNIȚI - turcia201-1459492803.jpg
O explozie puternică s-a produs joi, în orașul turc Diyarbakir din sud-estul țării, în apropierea unei stații de autobuz, informează Haberturk TV, preluată de Reuters. Atacul cu mașină-capcană a vizat un microbuz ce transporta forțe speciale ale poliției.



Cel puțin șapte polițiști au murit și alte 27 de persoane, printre care 14 civili, au fost rănite în atacul cu mașină-capcană produs joi, 31 martie, în Diyarbakir.

Potrivit AFP, care citează autoritățile locale, explozia a fost provocată de detonarea de la distanță, prin telecomandă, a unui vehicul încărcat cu explozibili.

Atacul a avut loc în preziua unei vizite a premierului Ahmet Davutoglu în oraș, care are prevăzute întâlniri cu locuitorii din oraș și o evaluare a pagubelor produse de lupte, notează AFP. Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul Turciei, a fost afectat de mai multe valuri de violență din cauza luptelor dintre rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele de securitate. Până în prezent atacul nu a fost revendicat, dar în trecut o ramură radicală a PKK a revendicat două atacuri cu bombă de la Ankara, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0639 secunde