Expoziție semnată Cătălin Botezatu, la Muzeul de Artă

779

Articole de la același autor

Sâmbătă, 20 septembrie, la Muzeul de Artă Constanța a avut loc vernisajul expoziției de acuarelă a lui Cătălin Botezatu, pictor și arhitect constănțean.
Expoziția a fost vernisată de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, care a înfățișat semnificațiile artistice reprezentate de pictorul Cătălin Botezatu: "Desenul artistului are o rigoare perfectă, o frumusețe liniară și solară în același timp. Pictorul reușește să găsească punctele de vedere prin care perspectiva să fie cât mai amplă, reușind să desfășoare elemente de recuzită într-o armonie și o construcție pe deplin solide și bine argumentate", a spus dr. Doina Păuleanu.
Criticul de artă a vorbit, de asemenea, despre importanța artei figurative în contextul actualității: "Faptul că, într-o perioadă în care din punct de vedere al imaginației și gesticii artistice, există oameni care fac în continuare artă figurativă nu este de natură să îi eticheteze într-o zonă a trecutului, pentru că oamenii au nevoie în continuare de o concretețe frumos așezată, de o istorie pe care trebuie să o evoce prin elemente purtătoare de semnificație și, nu în ultimă instanță, de atmosferă", a adăugat dr. Doina Păuleanu.
Expoziția este găzduită de sala "Alexandru Ciucurencu" a Muzeului de Artă, fiind deschisă vizitatorilor timp de trei săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8247 secunde