Concurs Farul are probleme mari de lot pentru meciul cu Gloria Bistrița

363

Articole de la același autor

FC Farul a înregistrat un reviriment semnificativ în Liga 1. Neînvinsă în ultimele cinci meciuri și numai cu victorii în ultimele trei, "rechinii" au urcat la patru puncte de zona retrogradării și au luat o opțiune însemnată pentru evitarea eșalonului secund. Ultima victorie, de la Mioveni, a lăsat însă urme adânci în lotul Farului, care abordează importanta partidă de mâine, de la Constanța, cu Gloria Bistrița,
cu multe absențe notabile în efectiv.

Farul nu a mai pierdut de cinci meciuri în Liga 1, ultima înfrângere înregistrându-se pe 24 martie, pe teren propriu, cu Pandurii.
De atunci, "rechinii" au făcut egal cu două formații de cupele europene, Urziceni și Rapid, iar în ultimele trei etape nu s-au mai oprit din victorii, marcând de șase ori: la Arad, cu FC Vaslui și la Mioveni, pe UTA și pe Dacia, colege de suferință cu Farul, aceste înfrângeri îngropându-le.
Constănțenii au luat 11 puncte din 15 puse în joc și, de pe locul 13, se uită cale de patru puncte la ultima poziție care duce în liga secundă.
Ultima ispravă s-a consumat, la Mioveni, unde "rechinii" au realizat un spectaculos succes cu 3-2, care a dus la demisia tehnicianului gazdelor, Sorin Cârțu. Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât a fost obținută în condiții speciale.
În primul rând, au fost problemele de lot. Ion Marin nu s-a putut baza pe Todoran, Nanu, Gheară (accidentați) și Băcilă (suspendat), ceea ce a făcut ca pe banca de rezerve să nu se afle decât șase jucători.
Apoi, desfășurarea meciului, Farul încheind partida cu doi oameni mai puțin pe teren (au fost eliminați Pătraș-cu și Voiculeț). Chiar și așa, constănțenii au înscris pentru 3-2 în 10 oameni și au apărat cu succes acest scor și cu opt jucători de câmp!
După cum remarca și "Săpăligă", a fost meciul lui Gerlem, care, irezistibil, a înscris golul victoriei și a oferit pasele decisive la celelalte două reușite. Plus alte faze de manual și ratări.
Nae și Gosic au înscris și ei, continuând evoluția remarcată din partida cu FC Vaslui, când Marius a dat un gol și un assist, iar Dragan a centrat la primul gol. Sârbul a marcat la Mioveni primul gol pentru Farul în Liga 1, după cum a debutat în acest meci și tânărul atacant nigerian Kehinde Fatai (18 ani).
Din păcate, Gosic are șanse mici să joace miercuri, la Constanța, cu Gloria Bistrița, după ce a fost înlocuit la pauza meciului cu Mioveni din pricina unei accidentări.
Contra Gloriei, sigur nu vor evolua Todoran, Nanu (care nu intră în calcul nici pentru meciul de sâmbătă, de la Cluj), Pătrașcu și Voiculeț, eliminați cu Dacia. Cei doi vor fi judecați astăzi de Comisia de Disciplină, de la ora 15. În cazul lui Voiculeț, a fost vorba de roșu după galben, avertisment care era al șaptelea. Astfel că va sta o etapă pentru cumul de galbene, la care se adaugă cel puțin două runde, pentru roșu.
Dintre cei indisponibili la Mioveni, revin Gheară (refăcut) și Băcilă, dar, chiar și așa, a fost nevoie de Marius Soare, de la Farul II, pentru completarea lotului de 18.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9799 secunde