Brichete aruncate în arbitru la un meci de ieri, de la Constanța

Mutări-surpriză la Farul: George Curcă atacant, Dinu Todoran în poartă!

729

Articole de la același autor

Într-o luptă crâncenă pentru supraviețuire, "rechinii" și-au întărit echipa cu ziariști de la "Gazeta Sporturilor" și au jucat partida decisivă pentru evitarea retrogradării ieri, pe terenul lui LPS "Nicolae Rotaru" CSS. Din păcate, au fost afectați iar de arbitri și butoane, într-un meci la modă, cu brichete și sticle.

Doar victoria îi scotea din apă pe "rechini". După un meci electrizant, cu numeroase răsturnări de scor, meciul se îndrepta spre succesul Farului, cu 4-3, în ciuda faptului că butoanele s-au apăsat la greu.
Astfel, "rechinii" și ziariștii au rămas fără un om pe teren, eliminat de arbitrul Gelu Dimaca din motive numai de el știute, iar în finalul meciului același "cavaler" a "pus-o pe var", la 4-3 pentru Farul!
În acest moment, nervii galeriei constănțene au cedat, arbitrul fiind luat la țintă de două brichete, iar la faza penalty-ului pe teren a plouat cu sticle. Afacerea Bricheta, episodul doi. Precum Deaconu, Dimaca a pus capăt meciului înainte de termen, verdictul final urmând să fie dat de comisii.
Liceenii au tras cu dinții să-i încurce pe "rechini" și gazetari, fiind bine motivați de contracandidatele Farului. De la 0-1, gazdele au recuperat pentru 3-1 la pauză, goluri Ciobănașu, Nane și Butcaru, Farul revenind la 3 egal (Rotaru - penalty, Gerlem) și trecând la conducere prin Răureanu.
Adversarele Farului au pus mână de la mână, iar bonusul pentru LPS a fost consistent. Nu a luat forma unei sacoșe cu bani sau a unei serviete, ci a fost o excursie la Euro 2008, acordată MVP-ului gazdelor, Andrei Gombar.
Exasperat de ratările elevilor săi din campionat, antrenorul Ion Marin a recurs la o soluție extremă: Curcă în atac! Iar "Săpăligă" (anunțat, la începutul meciului, de crainic, drept arbitrul meciului) a fost inspirat, portarul său, care nu este un fiștecine în branșă, după ce a început fotbalul ca atacant, a deschis scorul.
George a fost în vână, s-a bătut cu fundașii (la o fază, a fost luat cu fulgi cu tot și aruncat în panourile publicitare), a tras la poartă, iar când mingea zbura spre el striga de fiecare dată "Eu!". Reflex de portar. Suporterii Farului nu au mai scandat acum "Nu vă fie frică, apără Georgică!", ci "Nu vă fie frică, le dă gol Georgică!".
Curcă a ieșit la atac, dar și-a lăsat poarta pe… mănuși bune, ale play-maker-ului Todoran. Sculă și Dinu. Parade, pase lungi, șuturi din poartă în poartă, faze á la Ronaldinho (se uita într-o parte, pasa în alta).
Într-un final, spiritele s-au liniștit. "Rechinii" au dat autografe (campion Gerlem, vânat de liceene), iar combatanții s-au adunat la centru, pentru poza de grup.
PS: Orice asemănare cu realitatea, cu lumea sacoșelor, a butoanelor și a fluierelor strâmbe, este absolut întâmplătoare. Nu a fost decât o acțiune de popularizare a fotbalului a "Gazetei Sporturilor", la LPS "Nicolae Rotaru", cu jucătorii Farului invitați.

LPS: Pușchilă - Coteanu, Gombar, Ciobănașu (cpt.), Butcaru, Nane. Au mai jucat: Popovici, Stere, Spânu, Papagheorghe, Sandu, Dragomir, Angelis

"Gazeta": Todoran - Șchiopu, Pătrașcu, Geambașu (cpt.), Gerlem, Curcă. Au mai jucat: Tudorache, Răureanu, Ursescu, Rotaru, Coman

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3026 secunde