Concurs Farul debutează contra lui Șahtior Karagandy în turneul din Turcia

531

Articole de la același autor

S-au stabilit echipele și meciurile turneului "Arcadia Belek Cup", la care ia parte Farul în cadrul stagiului de pregătire din Antalya. "Rechinii" fac parte din grupa B a întrecerii, prima echipă pe care o vor întâlni, pe 2 februarie, fiind Șahtior Karagandy, din Kazahstan.

Cele două serii ale turneului au suferit modificări față de prima alcătuire.
Astfel, în locul formației Slovan Bratislava (locul șapte în prima ligă a Slovaciei), care făcea parte din grupa Farului, dar care nu va mai veni în Antalya, a fost repartizată, din cealaltă serie, Alanya (Rusia), ex-sovieticii fiind înlocuiți de Regar - Tadaz Tursunzade (Tadjikistan, liderul primei ligi).
În aceeași serie A, Ceahlăul Piatra Neamț a venit în locul formației Pandurii Tg. Jiu.
Cele două grupe arată astfel: grupa A: FC Zestaponi (Georgia, prima divizie, locul doi), Regar - Tadaz Tursunzade (Tadjikistan), Ceahlăul Piatra Neamț (România), Jeju United (Coreea de Sud, prima ligă, locul 11; formația de la care a venit la Oțelul Galați Kim Gil Sik); grupa B: Honved Budapesta (Ungaria, prima ligă, locul doi), Alanya (Rusia), FC Farul, Șahtior Karagandy (Kazahstan, prima ligă, locul trei)
În grupă, Farul va juca, în ordine, cu Șahtior (pe 2 februarie), cu Honved (pe 4 februarie) și cu Alanya (pe 6 februarie).
Pe 8 februarie, sunt prevăzute finala mică a turneului (se vor întâlni echipele clasate pe locul doi în cele două grupe) și finala mare, între câștigătoarele celor două serii.

Hiroshima nu-i pe placul "rechinilor"
În afara acestor partide, Farul va mai disputa în Turcia o partidă de verificare. În acest moment, echipa stabilită, pentru 10 fe-bruarie, este FC Hiroshima (echipă care, în decembrie 2007, a retrogradat din primă ligă a Japoniei), însă constănțenii încearcă să schimbe adversarul.

Chico și Gosic se mișcă bine pe teren
Fotbaliștii Farului au efectuat ieri primele două antrenamente de la revenirea din Cipru.
Primul s-a desfășurat, de dimineață, pe terenul doi, și s-a încheiat cu o miuță 10 la 10, în care s-a jucat 4-3-2, echipele fiind: Curcă - Băcilă, Barbu, Șchiopu, L. Florea - Pătrașcu, Todoran - Chico, Gosic, Gerlem, respectiv Vlas - Farmache, Mala, Gheară, L. Mihai II - Ben Teekloh, Voiculeț - M. Nae, D. Florea, Fl. Neaga.
Privirile curioșilor au zăbovit asupra celor două achiziții, Chico și Gosic, care, ca și în Cipru, s-au mișcat și de această dată bine, înscriind și goluri.
Ca extremă dreaptă, Chico centrează și șutează bine, depune travaliu și e bătăios. Strigat "Gosichi" de Gerlem, Gosic, vârf împins, intră bine în combinații, îi plac "1-2"-urile și nu ezită să șuteze imediat ce are balonul.
De la antrenamentul de dimineață, au lipsit Larie, Gaston și Maxim, care, accidentați, au lucrat în sala de forță, în vreme ce Nanu, în recuperare după accidentarea din Cipru, nu a efectuat toată ședința de pe "doi".

Mala, pe post de translator
Chico se înțelege cel mai bine dintre fariști cu Gerlem și Mala, și ei vorbitori de limbă portugheză. De altfel, Mala îndeplinește, de multe ori, și rolul de translator pentru Chico (traducând din portugheză în engleză).
"Am făcut o pregătire bună cu Farul în Cipru, iar partidele de verificare, contra unor adversari puternici, ne-au folosit și ele. Aștept cu nerăbdare meciurile oficiale de campionat și sper să înscriu cât mai mult și să ajut echipa să părăsească repede poziția pe care se află actualmente în clasament. Îmi place la Constanța", a declarat Chico, adus de Farul de la Varzim.
"Transferurile de până acum sunt bune. Oricum, după părerea mea, eram o echipă cu jucători valoroși și înainte, iar venirile lui Chico și Gosici nu fac decât să ne bucure", a arătat și Mala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7461 secunde