FBI dă amenzi on-line

373
FBI dă amenzi on-line - fbi-1344608412.jpg
FBI-ul american a avertizat joi împotriva unui virus de calculator ce blochează computerul și pretinde că provine de la poliția federală a Statelor Unite pentru a stoarce de bani sub forma unei așa-numite "amenzi". Denumit Reveton, virusul a fost descoperit în 2011 și este prezent în Statele Unite și în străinătate.
Atunci când un utilizator se conectează la un site infectat, ecranul îngheață instantaneu și apare un mesaj fals ce pare semnat de FBI. El susține că internautul a fost identificat de poliția federală a SUA după ce a vizitat un site de pornografie infantilă sau pentru că s-a implicat într-o activitate ilegală pe internet.
Pentru deblocarea calculatorului, utilizatorul este somat să plătească o "amendă" direct online. "Am fost nevoit să plătesc 200 de dolari... Pagina preciza că dacă nu o făceam, o acțiune în justiție ar fi fost inițiată și computerul meu rămânea blocat la această pagină", a povestit o victimă a virusului Reveton pe site-ul FBI.
Centrul de plângeri pentru infracțiuni pe internet /IC3/ afirmă că este "inundat" cu "zeci de plângeri în fiecare zi" legate de această escrocherie, adaugă AFP, citată de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Actual : Cine a îndrăznit să supere FBI-ul
Pagina a fost generata in 0.2514 secunde