Femei dezgropate și vândute ca mirese: "Cadavrele mai vechi de un an nu au nicio valoare"

180
Femei dezgropate și vândute ca mirese:
Poliția chineză a arestat 11 persoane, acuzate că au dezgropat cadavrele unor femei pentru a le folosi la ritualurile cunoscute drept 'căsătorii fantomă', informează EFE, conform Agerpres. Cu cât este mai recent decesul, cu atât cadavrul femeii este mai valoros pe piață, a declarat la arestare Wang, șeful bandei care se ocupa de exhumări. 'Cadavrele mai vechi de un an nu au nicio valoare, însă cele recente sunt foarte prețuite', a mărturisit el. În acest caz, prețul unui trup neînsuflețit poate ajunge la între 16.000 și 20.000 de yuani (2.000 - 4.000 de dolari).

Ritualul este cunoscut în tradiția chineză drept 'căsătorie fantomă' și datează din secolul al XVII-lea î.Hr. și se practică încă în unele provincii din centrul, estul și sudul țării, precum Shaanxi, Shanxi, Henan, Hebei și Canton, scrie jurnalul.ro.


Suspecții, care realizau de mult această practică, au fost arestați după ce au dezgropat cadavrul unei femei dintr-un sat al provinciei Shandong, pe care l-au vândut familiei unui bărbat decedat recent, astfel încât 'să nu plece singur pe lumea de dincolo'.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2185 secunde