FMI: Măsurile de austeritate din Grecia nu sunt suficiente

490
FMI: Măsurile de austeritate  din Grecia nu sunt suficiente - grecia-1326024113.jpg
Fondul Monetar Internațional consideră actualul plan de restructurare elen insuficient pentru a rezolva problema datoriei suverane a țării, scrie revista Der Spiegel, citând documente interne ale instituției.

Publicația germană afirmă că actualul program de măsuri de austeritate nu va funcționa și va trebui modificat.

Documentele citate propun trei soluții posibile pentru Grecia: introducerea de noi măsuri de austeritate, o anulare a peste 50% din datoria deținută de investitorii privați sau o susținere mai mare din partea UE, potrivit NewsIn.

Premierul elen Lucas Papademos le-a cerut joi grecilor să accepte reduceri suplimentare de salarii, acesta fiind singurul mod de asigurare a finanțării internaționale și de evitare a falimentului și a unei ieșiri din zona euro.

Grecia discută cu UE și FMI despre un nou împrumut de 130 de miliarde de euro, în afară de cel de 110 miliarde euro acordat în 2010.

UE a spus joi că nu va ezita să amâne plata următoarei tranșe de cinci miliarde de euro, dacă experții UE care vor merge în Grecia luna aceasta vor con-chide că țara nu a implementat măsurile de austeritate promise și reformele economice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2464 secunde