Marea Britanie trimite o navă de război în Golful Persic

750
Marea Britanie trimite o navă de război în Golful Persic - mareabritanienava-1326024063.jpg
Marea Britanie a trimis cea mai recentă navă de război a sa în Golful Persic pentru o primă misiune prevăzută în urmă cu peste un an, dar care are loc într-un context tensionat între Occident și Iran în legătură cu strâmtoarea Hurmuz. Distrugătorul Daring trebuie să se alăture celorlalte nave militare britanice din regiune, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării.

"Forțele navale regale au o prezență continuă în Golf de mulți ani, mai ales patrula Armilla și pe cele care i-au succedat din 1980", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Daring înlocuiește o fregată de la fața locului, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că este vorba despre o "mobilizare de rutină" prevăzută cu multă vreme în urmă.

Trimiterea acestei nave are loc pe fondul intensificării tensiunilor între occidentali și Teheran, în urma amenințărilor Iranului de a închide strâmtoarea Hurmuz de la intrarea în Golf, pe unde trece aproximativ 35 la sută din traficul maritim petrolier mondial.

Iranul, care tocmai a încheiat zece zile de manevre navale în estul acestei strâmtori strategice și a lansat rachete anti-navă, a anunțat vineri că se pregătește pentru noi manevre militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde