Iulia Timoșenko, torturată psihic în închisoare

940
Iulia Timoșenko,  torturată psihic în închisoare - iuliatimosenko-1326023997.jpg
Iulia Timoșenko, în vârstă de 51 de ani, fost prim-ministru al Ucrainei, a fost mutată la o închisoare din orașul Harkiv, la aproximativ 480 de kilometri de capitala Kiev, la 30 decembrie. Potrivit oficialilor de la penitenciar, condițiile de detenție aplicate în cazul său sunt necesare securității deținuților, citat de Daily Mail în ediția electronică.

Avocații săi, care s-au opus transferului de la Kiev, au declarat că clienta lor suferă de câteva săptămâni de dureri de spate. Oficialii închisorii au afirmat însă că aceasta primește îngrijiri, după ce a fost examinată de medici luna trecută.

"Supravegherea video nu este interzisă de lege", a declarat într-un comunicat Ivan Pervușkin, comandantul închisorii. "Pentru monitorizarea video permanentă trebuie să fie suficientă lumină în celule", relatează Yahoo News.

"Lumina este îndreptată spre patul pe care stă ea (...). Supravegherea video și lumina directă, imposibilitatea de a dormi bine și lipsa asistenței medicale, toate au un singur scop, să o distrugă psihic și fizic pe Iulia Volodimirivna", a apreciat avocatul acesteia, Serghei Vlasenko.

Avocatul a adăugat că preșe-dintele ucrainean, Viktor Ianu-kovici, este responsabil pentru condițiile în care este ținută Timoșenko. "Toate acestea sunt făcute la ordinul lui Ianukovici, pentru a umili liderul opoziției ucrainene", a precizat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8218 secunde