Forțele Navale Române, în alertă din cauza minelor din Marea Neagră

233
Forțele Navale Române, în alertă din cauza minelor din Marea Neagră - mine-1655915435.jpg

Articole de la același autor

Minele din Marea Neagră smulse de furtună de pe coasta ucraineană pun în pericol platformele petroliere românești. Marina Militară a trimis nave în patrulare în misiuni de căutare, iar militarii sunt cu ochii în patru, pentru ca nicio mină marină să nu ajungă aproape de instalațiile de extracție. Fregata Regele Ferdinand și un dragor maritim sunt în largul mării, dincolo de apele teritoriale romanești, potrivit Realitatea.net

Platformele petroliere de pe mare, păzite de Forțele Navale

Pericolul de a lovi o mină care plutește în derivă este imens, așa că Forțele Navale supraveghează zona neîncetat. Cel puțin două nave militare patrulează zilnic, în zona în care au fost amplasate cele două platforme care extrag gaze românești.

„În momentul în care o navă se apropie de ea, mina este programată să explodeze. Au fost detectate mai multe mine în Marea Neagră, una în largul coastelor românești. În zona noastră avem curenti generali în Marea Neagră, de la nord la sud, și, de aceea, orice mină care se rupe dintr-un baraj de mină de la nord va ajunge în zona noastră. Au fost găsite și mai multe mine în zona Bosforului, însă toate au trecut pe aici”, a precizat Codrin Misăraș, comandant secund ”Regele Ferdinand”.


Echipajele se pregătesc constant, iar navele de luptă aflate în patrulă sunt mereu pregătite să intervină.

„Navele noastre desfășoară sistematic misiuni de cercetare a acestor rute recomandate navelor comerciale”, a afirmat Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6042 secunde