Forțele ucrainene au preluat controlul asupra a două orașe, în drum spre Donețk. Mii de separatiști proruși AMENINȚĂ cu lansarea gherilei

164
Forțele ucrainene au preluat controlul asupra a două orașe, în drum spre Donețk. Mii de separatiști proruși AMENINȚĂ cu lansarea gherilei - ukraine-1404674659.jpg

Articole recomandate

Trupele ucrainene continuau să avanseze aseară spre bastionul separatist prorus Donețk, preluând controlul asupra a două orașe situate la sud la Slaviansk - alt bastion al separatiștilor care a căzut cu o zi înainte, a anunțat președinția într-un comunicat, relatează AFP.



Drapelul național ucrainean a fost arborat la Artemivsk (77.000 de locuitori) și Drujkivka (60.000 de locuitori), situate pe drumul care leagă Slavianskul de Donețk, i-au raportat președintelui Petro Poroșenko ministrul Apărării Valerii Gheletei și șeful Statului Major Viktor Mujenko, citați într-un comunicat.

Peste 2.000 de separatiști proruși s-au adunat la Donețk și amenință cu lansarea gherilei

Peste două mii de susținători ai "republicii populare" de la Donețk, proclamată de separatiști în estul Ucrainei, s-au adunat duminică în centrul orașului, proclamându-și intenția de a apăra localitatea de armata ucraineană care mărșăluiește către ea, relatează AFP.

"Vom lansa gherila pe tot teritoriul Donețkului", a declarat fostul "guvernator popular" - cum s-a autoproclamat Pavlo Gubarev, care a urcat pe scenă însoțit de zece persoane înarmate cu puști de tip Kalașnikov.

"Vom elibera Kievul, dar pentru moment nu știm de cât sânge este nevoie și când o vom face", a spus el, scrie Mediafax.


Ucrainenii recurg la o soluție din secolul XXI, și anume mobilizarea voluntarilor pe Facebook, în contextul în care patria este în pericol, iar armata este slabă, prost echipată și coruptă, tot atâtea neajunsuri scoase la iveală de rebeliunea din estul țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9841 secunde