Fost președinte, condamnat la moarte pentru înaltă trădare

151
Fost președinte, condamnat la moarte pentru înaltă trădare - pervezmusharrafpakistan696x392-1576575227.jpg

Articole recomandate

Un tribunal special din Pakistan l-a condamnat marți la moarte în contumacie pe fostul președinte Pervez Musharraf, aflat la putere între 1999 și 2008, pentru înaltă trădare și subminarea Constituției țării, relatează dpa, Reuters și AFP.

Tribunalul special format din trei judecători a pronunțat marți sentința în procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu șapte ani.

'Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituției Pakistanului', a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Musharraf era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgență în 2007, când a suspendat Constituția și i-a încarcerat pe judecătorii Curții Supreme care nu au acceptat decizia.

Pervez Musharraf, care trăiește în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă și a obținut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

'Acesta este un verdict istoric și va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri', a declarat marți comentatorul politic Hamid Mir în emisiunea sa.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obținerea independenței de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunțat împotriva conducerii militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8923 secunde