Fostul cancelar german, Helmut Kohl, condus pe ultimul drum

623
Fostul cancelar german, Helmut Kohl, condus pe ultimul drum - fotogsadsadsaosu-1498934483.jpg

Articole recomandate

Lideri din lumea întreagă l-au condus pe ultimul drum pe Helmuth Kohl, unul dintre cei mai mari politicieni și oameni de stat de la sfârșitul secolului trecut. 


Helmuth Kohl e considerat artizanul reunificării Germaniei, al extinderii Uniunii Europene și al adoptării monedei unice europene.


A fost mai întâi o emoționantă ceremonie la Strasbourg, oraș-simbol al reconcilierii franco-germane și al construcției europene.


Sicriul în care se afla corpul fostului cancelar, acoperit cu steagul Uniunii, a fost depus în hemiciclul Parlamentului European, potrivit agerpres.


Rând pe rând, au salutat rolul în istorie pe care l-a jucat Helmuth Kohl: președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul rus, Dmitri Medvedev, cancelarul german, Angela Merkel și fostul președinte american, Bill Clinton.


A fost prima oară când un lider a fost omagiat astfel de Parlamentul European.


Helmuth Kohl se va odihni la Speyer, unul dintre cele mai vechi orașe din Germania. El a solicitat, și familia sa i-a respectat dorința, de a nu i se organiza funeralii de stat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde