FOTO / Polițiștii francezi au obligat o femeie musulmană să se dezbrace de burkini

188
FOTO / Polițiștii francezi au obligat o femeie musulmană să se dezbrace de burkini - 57bd384b682ccf99a47972d8-1472046848.jpg

Articole recomandate

Administrația Nisa a interzis, în urmă cu o săptămână, purtarea costumului de baie de tip burkini pe plajele orașului, iar mai multe fotografii au fost publicate pe rețelele de socializare cu polițiști francezi înarmați, care le confruntă pe femeile musulmane și le cer să se dezbrace în public de controversatul costum de baie, scrie News.ro.



Autoritățile locale din mai multe orașe franceze, printre care se numără Nisa și Cannes, au adoptat în ultimele săptămâni interdicții privind purtarea costumului de baie burkini, atrăgând atenția asupra îmbrăcămintei religioase în contextul celor mai recente atacuri teroriste care au zguduit Franța.

De asemenea, autoritățile locale au susținut că purtarea burkini contravine principiilor seculare ale statului francez.

Între timp, mai multe imagini arată patru polițiști înarmați care confruntă o femeie musulmană în apropiere de Promenade des Anglais, unde 86 de persoane și-au pierdut viața în urmă cu mai bine de o lună, iar alte câteva sute au fost rănite, după ce un atacator tunisian a condus un camion pe plaja supraaglomerată.

Atentatul terorist a fost revendicat de jihadiștii Statului Islamic, iar autoritățile franceze au implementat măsuri de securitate adționale în fața amenințării teroriste persistente.

După intervenția polițiștilor francezi, femeia musulmană s-a dezbracat de burkini și a primit o amendă.

De asemenea, polițiștii au amendat marți o altă femeie musulmană, pentru că purta colanți lungi, o bluză tunică și o eșarfă pe plaja din Cannes.

Pe procesul verbal semnat de femeia musulmană, polițiștii francezi au scris că aceasta nu purta "o îmbrăcăminte care respectă bunele morale și secularismul".

"Stăteam pe plajă cu familia mea. Purtam o eșarfă tradițională peste cap. Nu aveam nicio intenție să înot", a explicat femeia în vârstă de 34 de ani.

Incidentul a fost filmat de către o femeie franceză, care a asistat la întreaga scenă. "Cel mai trist lucru era că oamenii țipau la ea să meargă acasă, în vreme ce alții îi aplaudau pe polițiști. Fiica ei plângea", a declarat Mathilde Cousin.

Săptămâna trecută, Nisa a devenit ultima localitate de pe litoralul francez care a interzis purtarea costumului de baie burkini. Autoritățile locale au explicat că burkini "manifestă în mod excesiv apartenența la o religie, în vreme ce lăcașurile de cult franceze devin ținta unor atentate teroriste".

Interdicția impusă de administrația din Nisa face referire în mod direct la atentatul terorist de pe Promenade des Anglais, în care și-au pierdut viața 86 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite chiar de Ziua Națională a Franței, după ce un atacator tunsian a condus un camion frigorific pe promenada supraaglomerată. Ulterior, doi jihadiști francezi au executat un preot catolic în biserica acestuia din Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen.

Interdicția burkini va fi judecată joi de cea mai înaltă instanță administrativă franceză, după un apel depus de către organizația nonguvernamentală Liga pentru Drepturile Omului. Activiștii francezi au făcut apel la decizia unei instanțe locale din Nisa, care a hotărât în favoarea interdicției cu privire la purtarea costumului de baie de tip burkini.

Recent, Villeneuve-Loubet a devenit al 15-lea oraș francez care a interzis purtarea burkini, lansând o dezbatere aprinsă cu privire la purtarea controversatului costum de baie, drepturile femeilor și principiile secularismului francez.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5235 secunde