Fotografii care au șocat lumea (GALERIE FOTO)

1290
Unele fotografii rămân în istorie. Din păcate, acestea vorbesc de groază, deznădejde, brutalitate, foamete.

Huyn Cong Ut, 1973. Fotograful, premiat cu Pulitzer, surprinde groaza din timpul bombardamentelor din războiul din Vietnam. În centrul imaginii este Phan Thj Kim Phuc, o fată dezbrăcată, care și-a rupt hainele de pe ea, pentru că îi luaseră foc. Fotografia a fost controversată la acea vreme, din cauza nudității frontale, dar a fost și una din acelea care a adus în atenția publică efectele războiului.

Tot iconică este și cea a lui Eddie Adams, realizată în 1968: poza îl arată pe generalul Nguyen Ngoc Loan, din Armata vietnameză, în timp ce îl omoară pe căpitanul Vietcongului. Este una fotografiile care încearcă să arate brutalitatea războiului, ascunsă la acea vreme în media americană.

Una din cele mai tulburătoare fotografie, dar și cea mai controversată, este cea realizată de Kevin Carter, în Sudan, unde un copil înfometat este urmărit de un vultur, drept pradă. Carter a câștigat Pulitzer cu această fotografie, dar a fost și criticat în același timp, pentru că a fost mai preocupat de munca lui decât să ajute copilul. Un an mai târziu, fotograful s-a sinucis.

Imaginea neclară a lui Robert Capa surprinsă în ziua îngrozitoare de 6 iunie 1944, când aliații au invadat coasta franceză, ocupată de Germania, exprimă cel mai bine haosul acelei bătălii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Stire din Actual : Statuia Libertății a împlinit 125 de ani
Pagina a fost generata in 1.9536 secunde