François Hollande, primit ca un eliberator în Mali

278
François Hollande,  primit ca un eliberator în Mali - francoishollande-1359929964.jpg
Președintele François Hollande, primit ca un eliberator la Bamako și Tombouctou, a subliniat, sâmbătă, că "Franța încă nu și-a încheiat misiu-nea" în Mali și a apreciat că teroriștii care ocupă nordul țării nu au fost învinși, deocamdată. 


Hollande a fost sărbătorit cu ardoa-re în cursul acestei vizite de câteva ore în Mali, mulțimea primindu-l cu strigăte de "Tata François Hollande" și "Trăiască Franța", pe muzică de tobe tradiționale, interzisă de către grupările islamiste, și oferindu-i o cămilă tânără, în semn de recunoștință.

Însă, la trei săptămâni după declanșarea intervenției militare franceze împotriva grupărilor islamiste armate care ocupau de mai multe luni nordul țării, șeful statului francez a evitat orice triumfalism, subliniind că Franța va rămâne alături de Mali "cât timp va fi necesar".

"Da, terorismul a fost respins, a fost îndepărtat, dar nu a fost învins încă", a declarat François Hollande, revenind asupra preluării controlului, în mai puțin de trei zile, asupra orașelor Gao și Tombouctou, în urma unei ofensive spectaculoase, care a împletit acțiuni ale forțelor speciale și lovituri aeriene.

"Retragerea este prevăzută, nu există niciun risc de blocaj, deoarece avem susținerea populației, pentru că africanii sunt acolo, fiindcă europenii sunt prezenți, pentru că avem o comunitate internațională care vorbește pe o singură voce", a subliniat președintele francez. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8018 secunde