România ar putea trimite zece militari în Mali. Propunerea va fi supusă aprobării în CSAT

299
România ar putea trimite zece militari în Mali. Propunerea va fi supusă aprobării în CSAT - mirceadusa2-1359715321.jpg
Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat, astăzi, că România ar putea trimite zece militari în Mali, propunerea urmând să fie supusă aprobării, săptămâna viitoare, în CSAT.


Întrebat la ce nivel este pregătită România să participe din punct de vedere militar în Mali, Mircea Dușă a declarat că țara, ca stat NATO și UE, are angajamente luate și își va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme.


"România, ca țară NATO și ca țară a UE, are angajamente luate și își va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme. O precizare va face, marți, CSAT. Președintele a anunțat că va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire și la nivel de ofițeri de stat major. Dacă cei de la CE și UE vor considera că trebuie să sprijinim tehnic și logistic operațiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Un comunicat oficial va fi dat, marți, după ședința CSAT", a spus Dușa.


Potrivit Mediafax, Dușa a avut, astăzi, o întâlnire cu conducerea Spitalului Militar din Cluj-Napoca, urmând să meargă la Flotila 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și la batalionul de tancuri din Turda.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2557 secunde