Francezii sunt îngrijoraţi de creşterea preţului baghetei tradiţionale

212
Francezii sunt îngrijoraţi de creşterea preţului baghetei tradiţionale - frantabagheta-1635440695.jpg

Articole de la același autor

Creșterea prețului la grâu îi alarmează pe francezi, care se tem de o posibilă scumpire a tradiţionalei baghete, considerată de mulţi drept un barometru pentru situaţia economică a țării. Franţa consumă 10 miliarde de baghete pe an.

Multe brutării din Franţa au început să pună afişe în care îşi avertizează clienţii că preţul baghetei ar putea creşte cu 3 până la 5 eurocenţi, de la o medie de aproximativ 89 de eurocenţi în prezent.


„Chiar dacă nu pare, este o creştere uriaşă. Preţul unei baghete a crescut cu doar 23 de eurocenţi în ultimii 20 de ani”, a spus Dominique Anract, preşedintele confederaţiei brutăriilor şi magazinelor de patiserie din Franţa, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Criza din industria pâinii are legătură cu o creştere mondială cu 30% a preţului grâului începând din luna septembrie, unul din ingredientele de bază ale baghetei. Un alt factor este creşterea preţurilor la energie, care face mai scumpă funcţionarea cuptoarelor, spun Dominique Anract şi alţi experţi, în condiţiile în care firmele şi consumatorii din întreaga lume încep să resimtă efectele preţurilor mai mari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4167 secunde