Vladimir Putin a ordonat creșterea livrărilor de gaze naturale către UE

170
Vladimir Putin a ordonat creșterea livrărilor de gaze naturale către UE - putingazee-1635440773.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri gigantului Gazprom să crească livrările de gaz către Uniunea Europeană, odată ce rezervoarele ruseşti vor fi umplute, relatează AFP.


Europa, o treime din gazul căreia provine din Rusia, se confruntă cu creşterea preţurilor la energie, pe fondul unei cereri mai mari ca urmare a redresării economice venite odată cu ameliorarea pandemiei de COVID -19.

Aleksei Miller, preşedintele-director general al Gazprom, a anunţat miercuri seară planurile grupului de a finaliza umplerea rezervoarelor de gaz ruseşti până la 8 noiembrie, în cadrul unei reuniuni privind energia desfăşurată prin videoconferinţă şi prezidată de Putin.


„Vă rog, după finalizarea umplerii rezervoarelor subterane de gaz în Rusia, până la 8 noiembrie să începeţi o lucrare graduală şi planificată pentru a creşte volumele de gaz în rezervoarele dumneavoastră subterane din Europa”, a declarat Putin, precizând că este vorba în special de Austria şi Germania.


„Acest lucru va permite să ne asigurăm într-o manieră fiabilă, stabilă şi ritmică obligaţiile noastre contractuale şi să furnizăm gaz partenerilor noştri europeni toamna şi iarna”, a apreciat el. Potrivit preşedintelui Putin, acest lucru va crea o situaţie mai favorabilă pe piaţa energetică europeană, în general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2972 secunde