Franța a coborât în bernă drapelele după executarea ostaticului francez

2168
Franța a coborât în bernă drapelele după executarea ostaticului francez - 646x404-1411649783.jpg

Articole recomandate

Franța a lansat joi pentru a doua oară în decurs de o săptămână lovituri aeriene în Irak și a decis să coboare în bernă drapelele timp de trei zile după asasinarea ostaticului francez în Algeria, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Stephane Le Foll, relatează AFP.

'Au avut loc lovituri aeriene în această dimineață în Irak', a afirmat Stephane Le Foll. Totodată, președintele François Hollande a decis coborârea în bernă a drapelelor 'vineri, sâmbătă și duminică' în memoria ostaticului executat, a afirmat el la sfârșitul unei reuniuni a Consiliului de Miniștri, urmată de o reuniune a Consiliului Apărării.

Miercuri, președintele francez François Hollande i-a adus un omagiu lui Herve Gourdel, turistul de 55 de ani răpit duminică și executat în Algeria de un grup afiliat jihadiștilor Statului Islamic (SI).

Gruparea Jund al-Khilafa a amenințat luni cu uciderea lui Gourdel, de profesie ghid montan, dacă Franța nu renunță 'în 24 de ore' la loviturile aeriene în Irak, un ultimatum respins marți de șeful statului francez, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4577 secunde