Franța, un nou atac împotriva Statului Islamic în Irak

126
Franța, un nou atac împotriva Statului Islamic în Irak - atac-1450203459.jpg

Articole recomandate

Ministrul francez al Apărării a anunțat, marți, că armata a lansat marți, pentru prima dată, rachete de croazieră sol-aer. Scopul acestora este de a distruge obiectivele Statului Islamic din Irak, potrivit Agerpres.

"Angajat din Emiratele Arabe Unite și Iordania, raidul a fost efectuat de 10 avioane de vânătoare (Rafale și Mirage 2000) dotate cu bombe și rachete de croazieră", a declarat ministrul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Aeronavele de vânătoare ale aviaței franceze au lovit clădiri din regiunea Al Qaim (care se află în vestul Irakului), "ce serveau drept cartier general, centru de antrenament și depozit logistic", pentru jihadiștii din Statul Islamic.

Totodată, aviația franceză folosește pentru prima dată acest tip de rachete de croazieră de la începerea operațiunilor sale împotriva ISIS.

Franța și-a intensificat atacurile împotriva pozițiilor Statului Islamic după atacurile teroriste de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morți. Acestea au fost revendicate de jihadiștii din Statul Islamic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9489 secunde