Yemen: Un acord de încetare a focului urmează să intre în vigoare la miezul nopții

55
Yemen: Un acord de încetare a focului urmează să intre în vigoare la miezul nopții - yemen-1450089425.jpg
Un acord de încetare a focului urmează să intre în vigoare luni la miezul nopții (21.00 GMT) în Yemen, înainte de începerea marți, în Elveția, a negocierilor de pace sub egida ONU, a anunțat Mouin Abdelmalak, un membru al delegației guvernamentale la negocieri, relatează Agerpres.ro.

'Încetarea focului va intra în vigoare luni la miezul nopții. Sperăm că milițiile vor respecta (acordul) de data aceasta", a mai spus Abdelmalak, făcând referire la rebelii șiiți houthi pro-iranieni aflați în război cu forțele loiale președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susținut de Arabia Saudită.

Un oficial din cadrul cabinetului prezidențial din Aden a confirmat armistițiul. 'Încetarea focului va intra în vigoare astăzi (luni) la miezul nopții, conform unui acord convenit cu mediatorul ONU (Ismail Ould Sheikh Ahmed) în timpul ultimei sale vizite la începutul lunii decembrie la Aden', capitala 'provizorie' a Yemenului, a spus el.

Durata încetării focului ar trebui să fie de șapte zile, existând posibilitatea de a fi prelungită, a precizat președinția yemenită la 8 decembrie.

Yemenul este devastat de un război care, potrivit ONU, a făcut peste 5.800 de morți, dintre care aproape jumătate civili, de la declanșarea, la sfârșitul lunii martie, a intervenției coaliției arabe conduse de Arabia Saudită, stat vecin Yemenului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde