Fraudă on-line de milioane de euro

282
Fraudă on-line de milioane de euro - fraudaonlinedemilioanedeeuro-1662890955.jpg

Articole de la același autor

Cu sprijinul Eurojust, autoritățile din Finlanda, Germania, Belgia și Letonia au reușit să dea o lovitură operatorilor diferitelor platforme frauduloase de investiții on-line, care au fraudat victime din 11 țări diferite din câteva milioane de euro. În timpul unei zile de acțiune, doi suspecți au fost arestați și au fost percheziționate 12 locații.

Potrivit anchetei, victimele au fost direcționate către platforme de tranzacționare on-line, aparent de renume, în căutarea unor oferte pentru investiții profitabile. Prin aceste platforme li s-au promis profituri enorme în scurt timp prin tranzacționarea cu criptomonede, valută sau acțiuni. După ce au fost contactate telefonic prin call center, e-mail sau messenger, victimele au transferat sume de bani în conturile bancare indicate de presupușii „brokeri”. Cu toate acestea, se pare că nu s-a făcut nicio investiție de niciun fel cu acești bani.

Suspecții au fost identificați ca dispozitori autorizați de conturi și sunt suspectați de activități de spălare a banilor pentru operatorii platformelor de tranzacționare on-line.

Peste o sută de victime din 11 țări diferite au fost identificate până acum. Se crede că numai în Germania (de unde provin mai mult de jumătate dintre acestea), victimele au transferat aproximativ 4,3 milioane de euro. Din această sumă, cel puțin 700.000 de euro au fost primite în conturile deținute de suspecți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5448 secunde