FRAUDELE ONLINE iau amploare: Tot mai multe atacuri, în prag de Sărbători. Poliția trage un semnal de ALARMĂ

470
FRAUDELE ONLINE iau amploare: Tot mai multe atacuri, în prag de Sărbători. Poliția trage un semnal de ALARMĂ - frauda-1650204945.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți români sunt înșelați de infractorii cibernetici, de diferite naționalități, care acționează prin intermediul platformelor de anunțuri. Ei se dau drept cumpărători și au creat un sistem prin care îi conving pe utilizatori să le dea datele bancare. Numărul păgubiților crește de la o zi la alta, mai ales în contextul în care românii caută cadouri de Paște online. 


Potrivit Realitatea.net tot mai mulți români sunt înșelați de infractorii cibernetici, de diferite naționalități, care acționează prin intermediul platformelor de anunțuri. Ei se dau drept cumpărători și au creat un sistem prin care îi conving pe utilizatori să le dea datele bancare. Numărul păgubiților crește de la o zi la alta, mai ales în contextul în care românii caută cadouri de Paște online. 


Mecanismul este unul dual și îi vizează atât pe vânzători, cât și pe cumpărători.

Poliția primește săptămânal zeci de astfel de plângeri din partea utilizatorilor care își dau seama că au fost înșelați și au rămas cu conturile golite.

Atacurile cibernetice de acest fel au apărut în România de anul trecut și se întețesc în perioada sărbătorilor, când oamenii caută cadouri online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4659 secunde