Fukushima lovită de un nou cutremur cu magnitudine ridicată

812
Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Japoniei, în prefectura Fukushima, dar nu a declanșat o alertă de tsunami și nici o anomalie nu a fost detectată, în minutele care au urmat, la centrala nucleară Fukushima. Cutremurul a fost resimțit în capitala Tokyo, unde imobilele s-au clătinat.

Conform agenției de meteorologie nipone, seismul s-a produs vineri la ora locală 3.22 (joi, 21.22, ora României). Epicentrul său a fost localizat pe litoralul prefecturii Fukushima, iar hipocentrul la 50 de kilometri adâncime. Autoritățile nu au semnalat victime sau pagube ime-diat după seism, dar au avertizat popu-lația cu privire la riscurile de replici.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care exploatează centrala nucleară Fukushima, a anunțat că nu a observat probleme particulare cauzate de acest nou seism la instalațiile sale.

Japonia, situată la intersecția a patru plăci tectonice, suportă în fiecare an peste 20 la sută din cutremurele cele mai violente înregistrate pe planetă. În ultimele luni, activitatea seismică a fost foarte puternică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4785 secunde