Furtuna Isaac determină creșterea cursului petrolului în Asia, trei state americane în stare de alertă

193
Furtuna Isaac determină creșterea cursului petrolului în Asia, trei state americane în stare de alertă - 2401851-1346049747.jpg

Cursul petrolului era în această dimineață în creștere la primele tranzacții în Asia, pe fondul unor temeri în legătură cu instalațiile petroliere din Golful Mexic, care se confruntă cu furtuna tropicală Isaac, relatează Agerpres.ro, care citează AFP.
Barilul de petrol WTI pentru livrarea în octombrie a urcat cu 1,35 de dolari ajungând la 97,50 de dolari. Barilul de petrol Brent de la Marea Nordului afișa un preț de 114,99 de dolari, în creștere cu 1,40 de dolari, în raport cu ședința de închidere de vineri.

Un consultant al cabinetului Purvin and Gertz din Singapore a declarat că furtuna tropicală din Golful Mexic este principalul factor care susține cursul.

Totodată, trei state americane învecinate cu Golful Mexic au instituit duminică seara starea de alertă din cauza apropierii furtunii tropicale Isaac, care s-ar putea transforma în uragan, mai scrie Agerpres.ro.

Anumite zone amenințate de furtună au primit ordin de evacuare, iar populația a fost informată să se pregătească pentru venirea furtunii și să-și construiască reserve de apă, hrană, îmbrăcăminte și medicamente.

Furtuna tropicală Isaac lovește la exact șapte ani după ce uraganul Katrina a lovit orașul New Orleans, ucigând peste 1.400 de oameni și provocând pagube materiale în valoare de miliarde de dolari.

 

Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 August 2012
Stire din Actual : Doi militari NATO au fost uciși
Pagina a fost generata in 1.3855 secunde